Platt som en pannkaka

Jag tänkte ta en paus från mina "det här är fel i samhället inlägg" och berätta lite om min livssituation för tillfället. Om man tog alla prov och läxor jag har haft och har fått i åttan så hade detta blivit en enorm kolossal, gigantisk och oerhört deprimerande hög.
Om man sedan hade lagt mig under denna hög så hade jag blivit helt platt. Som en pannkaka. Man skulle kunna tro att jag var ritad på marken. Så stor hade högen varit. Ni får kalla det sorgligt, deprimerande, roligt, äckligt. Vad ni vill, men något är det.

Utstött av samhället

Visste ni att jag är utstött. Jag och de andra 18% av befolkningen som är vänsterhänta. Det är faktiskt jobbigt. Riktigt jobbigt att be kompisen att klippa åt en i t.ex. skolan. För saxen är för högerhänta. Det gör ont när jag klipper. Hur svårt kan det vara att köpa in saxar som är för höger och vänsterhänta? Min skola har det i vissa salar, men i syslöjdssalen där stöter man på problem. Alla saxar står i en burk och typ en av dem är en vänstersax. Jag måste alltså stå och pröva alla saxar tills jag hittar rätt. Hur kul tror ni det är? Jag pratade med min rektor om det här. Han visste inte vad en vänstersax var. Bra allmänbildning eller hur? Men om jag kommer ihåg rätttså fick vi faktiskt någon vänstersax. Men. Det finns en värld utanför skolan, en värld där en pytteliten sak kan vara i princip omöjlig. Om vi säger så här: Jag kan inte ens köpa vanliga anteckningsböcker med pärm. Det går inte att skriva i dem. Pröva själv att hålla pennan i vänster hand och försök. Det var inte så kul va?

Har precis köpt ett nytt skrivbord från IKEA med en whiteboard. Tror ni jag kan skriva på den? Knappt. Man har placerat den så att en hylla sticker ut på vänstersidan. Och det är inte någon liten kant. Det är en stor fet träbit. Men om man är högerhänt är det inget problem att skriva på den. Rättvist ellerhur?

Jag håller mina bestick och datormus som högerhänta gör. Jag har ju sett hur mina föräldrar gör och följt dem. Och de är högerhänta. Därför ser det jättekul ut när jag håller i mina bestcik och datormusen känns liksom inte rätt. Men om jag ändrar känns det fel. För jag har ju gjort så här i fjorton år. Och jag skyller inte på någon för det är bara ett konstaterande. Att jag är lite speciell.

Förr i tiden såg man vänsterhänthet som något ont. Det tränades bort. Man tvingade folk att bli högerhänta. 
Ibland udrar jag hur långt vi är från det. 
När jag skriver så tittar folk på mig. Det är något som ser konstigt ut. Sen efter ett tag fattar de. De säger förbryllat:
- Är du vänsterhänt.
Chokade nästan som om något är fel. Och det är det väl inte?
IKEA , de som ger ut anteckningsböcker, saxtillverkarna, potatisskalare och många många fler gör mitt liv jobbigt. 
Har jag förtjänat det? Min hand är dessutom ofta grå av blyerts eller färgad av bläck. Gissa varför Jo, det torkar inte och sedan lägger jag handen i det. Och det är inte bara min hand som är vänster i min kropp också. Därför är det t.ex. en utmaning att fälla ned cykelstödet. Och det ska det väl inte va? 
Albert Einstein var vänsterhänt. Det är min enda tröst. 
Så ni människor därute som kan göra mitt liv lite enklare snälla gör det. För mig är det här faktiskt ett handikapp.
Och det finns mycket mer som är jobbigt som vänsterhänt, jag har bara nämnt lite.
     

Kaninerna och jag?Nej. Teven och jag? Nej. Matteboken och jag? Ja

OBS!!! Meddelande till alla människor på denna jord som går i sjuan eller klasser under det.NJUT!!! För snart börjar ni åttan och då är det slut med det roliga. Prov, prov, prov. Nämnde jag prov? Dessa papper med frågor som  kräver plugg som kräver tid som tar av din tid till att försöka ha ett trevligt liv. Inte kärlek precis.
Okej nu är jag lite hård. Men bara lite...
Så då krävs det inget geni för att räkna ut vad jag gör på kvällarna. Gissade ni på: Hon begraver sitt ansikte i skolböcker som inte är så där jättemoderna och ganska tradiga, då gisade ni rätt.
detta var allt från mig, kan ni gissa vad jag ska göra nu? 

Här brukar jag försöka komma på en rolig rubrik

Jag vet att ni antagligen är i chock över min fantastiskt vackra bild, men försök att lugna ner er lite nu, säskilt fingertopparna. Det händer verkligen inget i mit liv som är värt att blogga om just nu. Fast en sak jag har fått ett nytt skrivbord! Så himla snyggt. Det enda dåliga med att köpa nya möbler är att man måste montera dem. Mitt är fortfarande i lådor...

Dagen ni så länge väntat på är här!!!

Jag vet at ni har väntat. Slitit ert hår och hoppats. Dagen har kommit, den är här. Ta nu ett djupt andetag och lugna ner dig. Du kommer klara det här. Ta det nu lugnt och titta. Titta på min första bild!!! 


Vad vore världen i all sin glans om inte Ben and Jerry's fanns?

Smart, fantastisk, klumpig och en aning otursförföljd som man är så har jag blivit förkyld.  Ska ni inte gratulera mig!? Men... Det finns faktiskt fördelar med att vara sjuk. En av dem är att man får äta glass (ÄLSKAR GLASS!!!) jag har en favorit: Ben and Jerry's Half baked. Och glassfabrikens hallon sorbet och sias citron.... Ni fattar. Iallafall idag när jag skulle köpa min älskade Half baked så använde jag min speciella teknik. I Ben and Jerry's glassar är det ju chokladbitar och sånt. Och givetvis vill jag ha den med mest gott i. Min teknik går ut på att man bara inte ska ta den första burken man ser utan man ska stå och välja lite. Och liksom ta den som verkar bäst. Jag vet att jag låter lite galen men jag överlever nog... Idag lyckades jag iallafall välja en väldigt bra burk med väldigt mycket choklad. Det kanske inte är så dumt att vara förkyld iallafall? Och bara en sak till som ni som läser min blogg vet så är jag Grey's Anatomy beroende. Nu har jag bara ett avsnitt kvar på säsong 2, och jag får inte köpa säsong 3 förrän 21 september. Jag börjar få abstinens redan... 

I hate the world...But I still love the neighborhood squirrels

Jag brukar försöka göra mina inläg humorisiska och lite sådär. Men idag har jag verkligen inget roligt att skriva. Jag har kanske tappat min inspiration... Fast en grej har hänt den är snarare förödmjukande än humoristisk men så här är det: jag belv stucken av ett bi för några dagar sedan och mitt öga svullnade upp så att det blev super litet pch såg helt sjukt ut. Och jag har ingen aning varför jag skrev det för ni mina ytterst få läsare vet antagligen det redan.


RSS 2.0